1917

1917 ⭐ IMDB: 8.2

Рік: 2000
Країна: США, Велика Британія
Режисер: Cем Мендес

Актори:

Перша світова війна — жахливі та криваві події, які сколихнули весь світ та змусили звичайних громадян взяти до рук зброю, щоб стати на захист власної країни. Саме про це розповідає гостросюжетна кінокартина британського режисера Сема Мендеса. Фільм «1917» по праву можна вважати шедевральною роботою, адже Сем Мендес та його команда спеціалістів змогли зняти його фактично без жодного дублю, що свідчить про величезну майстерність кожного, хто приклав руку до створення кінокартини. До слова, в головних ролях фільму 1917 знялись Джордж Маккей та Дін-Чарльз Чапман, в другорядних ролях знялись такі зірки, як: Марк Стронг, Ендрю Скотт, Річард Медден, Бенедикт Камбербетч та інші.

Події в драматичній кінокартині відбуваються в 1917 році на півночі Франції. Британські військові отримали дані про те, що німецькі війська покидають свої позиції на одній з ділянок фронту, тому Девонширський полк під керівництвом генерала Маккензі вже готується до майбутнього наступу, серед бійців цього полку — брат одного з головних героїв фільму Тома Блейка — Джозеф. Підготовка до битви триває.

Далі двоє молодих британських військових несподівано отримують спецзавдання від командування. Вони повинні донести надзвичайно важливу інформацію генералу Маккензі, пройшовши безліч випробувань долі та можливо навіть пожертвувавши власним життям.

Фільм 1917 — це про справжній героїзм та мужність військових, про любов до власної батьківщини, а також про майстерну роботу режисера, сценаристів, акторів та кожного, хто причетний до історичного шедевру під назвою 1917.
Дивитися трейлер онлайн: