Троя

Troy ⭐ IMDB: 7.3

Рік: 2004
Країна: США, Велика Британія, Мальта
Режисер: Вольфган Петерсен

Актори:

Історико-пригодницький фільм Троя знятий німецьким режисером Вольфгангом Петерсеном запам’ятався, як один з найпопулярніших та найкращих фільмів в жанрі історичного кіно. За його основу режисер Петерсен взяв мотиви історичної поеми Гомера «Іліади», а також інших творів Троянського циклу. Головні ролі в фільмі були за відомими зірками Голлівуду, серед яких: Бред Пітт, Ерік Бана, Орландо Блум, Діана Крюгер та інші.

Події в історичній кінокартині розвиваються дуже епічно, адже тут вирішується головне протистояння тих віків — греки проти троянців. Син троянського царя Пріама — Паріс викрадає дружину спартанського царя Менелая і тим самим провокує грецьких правителів на жорстоке протистояння. Однак, один із них заявляє Менелею, що греки не зможуть здобути перемогу проти троянців без сина царя Пелея та богині Фетіди — видатного воїна Ахіллеса. Ахіллес погодився взяти участь у битві і на протязі всього протистояння демонстрував свої навички могутнього воїна, вбивши навіть одного з лідерів троянців. Однак, яким би могутнім воїном не був Ахіллес, в нього все ж таки є своя слабкість, яка кардинально вплинула на перебіг подій у фільмі.

Троя — це кінокартина про безліч битв та протистоянь найкращих грецьких та троянських воїнів. Це події, які змусять вас перенестись на тисячі років назад та відчути всю суть баталій та інтриг, які відбувались між найвидатнішими людьми. А також — це неймовірні сюжетні повороти та розв’язки, які по-справжньому здивують навіть досвідченого кіномана.

Дивитися трейлер онлайн: