300 спартанців

300 ⭐ IMDB: 7.6

Рік: 2006
Країна: США
Режисер: Зак Снейдер

 

Актори:

 

300 спартанців — це легендарна історична кінокартина про славетних грецьких воїнів спартанців, знята Заком Снейдером в 2006 році. В основу фільму відомий американський режисер, сценарист та продюсер заклав справжню легенду про спартанських воїнів, які незважаючи на свою невелику чисельність не побоялись та мужньо вийшли на бій. В кінострічці американського режисера знялись: Джерард Батлер, Ліна Гіді, Домінік Вест, Девід Венгем, Майкл Фассбендер, Родріго Санторо, Ендрю Плівін та інші.

Події в кінофільмі відбуваються в далекому 480 році до нашої ери. Тоді армія перського царя Ксеркса вирішила фактично повністю захопити грецькі землі і запропонувала самим греками віддати їх добровільно. Однак цар Леонід відмовився від пропозиції персів і почав масштабну битву проти могутнього перського війська. В одному із епізодів 300 спартанських воїнів були оточені перським військом, однак замість того, щоб здатись спартанці вирішують битись не на життя, а на смерть.

Фільм 300 спартанців — це про справжню хоробрість та мужність, адже незважаючи на те, що грецьких воїнів було в рази менше ніж їх ворогів вони не побоялись і кинули виклик війську Ксеркса. Хоча кінокартина й була знята ще в 2006 році, однак по тепер 300 спартанців вважається одним з найкращих історико-драматичних фільмів.
Дивитися трейлер онлайн: