Список Шиндлера

Schindler`s List ⭐ IMDB: 9.0

Рік: 1993
Країна: США
Режисер: Стівен Спілберг

 

Список Шиндлера, актори:

  • Ліам Нісон
  • Бен Кінгслі
  • Ральф Файнс
  • Керолайн Гудолл

 

Список Шиндлера — це один із найкращих фільмів в жанрі військово-історичного кіно, знятий відомим голлівудським режисером Стівеном Спілбергом. Сама стрічка розповість вам про період Другої світової війни, знищення євреїв та німецького підприємця Шиндлера, якого зіграв Ліам Нісон. Станом на 2021 рік фільм Список Шиндлера займав 6 місце в рейтингу топ-250 найкращих фільм за рейтингом IMDb. В кінофільмі Спілберга також взяли участь такі відомі актори, як: Бен Кінгслі, Ральф Файнс, Керолайн Гудолл та інші.

Сюжет

Події в фільмі розпочинаються під час Другої світової війни, коли нацистські війська створювали безліч концтаборів для утримання і знищення євреїв. Однак, один із членів нацистської партії Оскар Шиндлер вирішує піти іншим шляхом та рятувати життя звичайних євреїв, тримаючи їх на своїй фірмі та вносячи їх в свої «списки».

Перебування в списку Шиндлера означає – жити. Шиндлер старається всіма можливими способами вберегти якнайбільше життів євреїв, тому йому доводиться підкуповувати офіцера СС, щоб той дозволив Шиндлеру зберегти невинних людей. Шиндлер – це людина, яка врятувала величезну кількість людей, перебуваючи на стороні нацистів, в фільмі його описали словами:: «Хто рятує одне життя – рятує весь світ».

Заради збереження життя звичайних євреїв

Фільм Список Шиндлера – це про справжню людяність, справедливість та доброчесність, адже сам Оскар Шиндлер мав фактично все, що йому було потрібно, він був впливовою людиною та членом нацистської партії, однак вирішив стати на сторону добра задля збереження життів звичайних євреїв.

Дивитися трейлер онлайн: