Дюнкерк

Dunkirk ⭐ IMDB: 7.8

Рік: 2017
Країна: США, Великобританія, Франція, Нідерланди
Режисер: Крістофер Нолан

 

Актори:

  • Том Харді
  • Кіліан Мерфі
  • Фінн Уайтхед
  • Марк Райленс

 

Дюнкерк — це кінострічка, знята британсько-американським режисером Крістофером Ноланом в 2017 році. Фільм розповідає про Дюнкерську операцію, яка відбулась під час Другої світової війни. Творіння Нолана було визнане одним з найкращих в жанрі історичного кіно. Дюнкерк було номіновано на 7 премій «Оскар», у трьох із них фільм отримав перемогу. В історичній кінокартині знялись: Фінн Вайтгед, Гаррі Стайлс, Том Гарді, Кеннет Брана, Марк Райленс, Кілліан Мерфі та інші.

Фільм Дюнкерк було засновано на реальних подіях. В 1940 році декілька сотень британських та французьких військових в ході битви за Дюнкерк проти військ Вермахта були притиснутими до атлантичного узбережжя, таким чином вони опинились в серйозній небезпеці. Фільм Нолана зможе вам детально розповісти про події, які відбулися в ході Дюнкеркської операції, а також покаже вам, що відчували головні герої під час складної та смертельно небезпечної події.

Головною особливістю фільму Крістофера Нолана можна вважати надзвичайно цікаву сюжетну лінію, яку Нолан вирішив відразу розділити на три частини. Перша відбувається на пірсі, друга – на морі, третя – у повітрі. Кожна із них має щось особливе та абсолютно кожна частина змусить вас співпереживати головним героям та спостерігати за подіями в фільмі із величезним захопленням.
Дивитися трейлер онлайн: