Дев’ять з половиною тижнів (1986)

9½ Weeks ⭐ IMDB: 5.9

Рік: 1986
Країна: США
Режисер: Едріан Лайн

Дев’ять з половиною тижнів, актори:

Дев’ять з половиною тижнів – це унікальний художній еротичний фільм Едріана Лайна, знятий на основі роману Елізабет Макнілл у 1986-му році. Акторський склад цього фільму є доволі великим. Зокрема, тут варто відзначити таких зірок: Кім Бейсінгер, Міккі Рурк, Маргарет Уіттон, Крістіан Баранскі, Каррен Янг, Ронні Вуд та інші.

Події у цій еротичній кінострічці розгортаються навколо інвестора з Волл-стріт Джона Грея та розлученої співробітниці картинної галереї Елізабет МакГроу.

Сюжет

Одного разу, ці двоє раптово зустрічаються в американському Нью-Йорку. Між ними одразу спалахує іскра, тому у пари починається роман, сповнений безмежної кількості сексуальних та еротичних епізодів.

Разом Джон та Елізабет проводять дуже багато часу. Під час цього, вони пробують на собі різноманітні еротичні фантазії. Зокрема, глядачам запам’яталися сцена, під час якої Джон повільно проводить по тілу Елізабет кубиком льоду, а та, своєю чергою лежить із закритими очима. Також слід відзначити сцени, де Джон годує Елібазет солодощами з ложечки, а дівчина танцює гарячий стриптиз під трек Ренді Ньюмана “You Can Leave Your Hant On”. Загалом, стосунки цієї парочки збоку виглядають дійсно гарячими, сексуальними та яскравими, однак, все не так просто, адже тут існують “підводні камені”.

Згодом, у сексуальних стосунках Джона та Елізабет стається чимало дивних ситуацій. Насправді, хлопець, який неймовірно закоханий у Елізабет починає виступати у ролі маніпулятора. Він робить все для того, щоб Емілі відчула власну провину, тому під час сексу для Джона відкриваються безмежні можливості, однак, він лише зловживає таким становищем бідолашної дівчини.

У цьому фільмі чимало цікавих фактів, що вражають глядачів під час перегляду. Зокрема, слід відзначити, що Едріан Лайн заклав в основу стрічки багато символізму та метафор. Вони трапляються глядачам протягом всього фільму.

Антинагороди

Крім того, ця стрічка здобула перемогу у трьох номінаціях так званої антипремії “Золота малина”. Зокрема, Кім Бейсінгер перемогла у категорії “Найгірша акторка”, а саундтрек з фільму було визнано найгіршим у 1987 році. Також, “Дев’ять з половиною тижнів” переміг у категорії “Найгірший сценарій”.

Фільм “Дев’ять з половиною тижнів” – це унікальна історія сексуальних стосунків, які поступово доходить до критичної межі. На початку між закоханими панувала пристрасть та нестерпне сексуальне бажання, однак, згодом все змінилося. Читайте також наші рецензії з розділу Пригодницькі фільми.

Дивитися трейлер онлайн: