Ферзевий гамбіт (2020, США)

The Queen’s Gambit ⭐ IMDB: 8.5

Рік: 2020
Країна: США
Режисер: Скотт Френк

Ферзевий гамбіт, актори:

  • Аня Тейлор-Джой
  • Білл Кемп
  • Мозес Інґрем
  • Ісла Джонстон

Ферзевий гамбіт — це американський драматичний міні-серіал про долю геніальної Елізабет Гармон, яка намагається стати найвеличнішою шахісткою світу.

Прем’єра першої серії відбулась 23 жовтня 2020-го, а сам серіал налічує в собі 7 епізодів. Після виходу на екрани, він став шалено популярним та отримав багато нагород і премій. Режисером виступив Скотт Френк, а головні ролі виконали: Аня Тейлор-Джой, Білл Кемп, Мозес Інґрем, Ісла Джонстон та інші.

Сюжет

У центрі сюжету, історія юної і талановитої Елізабет “Бет”. Втративши свою матір у автокатастрофі, вона потрапляє в сирітський притулок для дівчат “Метуен”. Одного разу дівчина знайомиться з добрим прибиральником містером Шайбелем, який сам з собою грає в шахи. Юна сирота зацікавившись грою, теж хоче спробувати навчитись, тож після багатьох прохань, чоловік неохоче, але погоджується її навчити. Елізабет швидко досягає успіху та стає серйозною шахісткою, завдяки своїм вмінням візуалізації, які посилюються через транквілізатори. Ці препарати притулок щоденно видає дівчатам, щоб зробити їх слухняними.

Через декілька років, у підлітковому віці Бет, всиновлює не дуже щасливе подружжя Вітлі. Після чого кар’єра вундеркіндки піднімається стрімко вверх, а прийомна мати стає її агентом. Дівчина перемагає у шаховому чемпіонаті і стає чемпіонкою штату Кентуккі. Саме тоді коли Елізабет піднімається на вершину шахового світу і отримує за це великі кошти, починає виходити з під контролю серйозна проблема, адже головна героїня страждає від сильної наркотичної і алкогольної залежності.

Психологічний трилер

Ферзевий гамбіт – це психологічний трилер, заснований на романі Волтера Тевіса. Цей серіал зацікавить глядача захоплюючою історією сироти в поєднанні з блискучою грою акторки Ані Тейлор-Джой та покаже широке розуміння однієї із найскладніших ігор в історії людства. Більше серіалів Netflix ви знайдете в окремому розділі на нашому сайті.

Дивитися трейлер онлайн: