Гаррі Поттері філософський каміінь

Harry Potter and the Philosopher’s Stone ⭐ IMDB: 7.6

Рік: 2001
Країна: Велика Британія
Режисер: Кріс Коламбус

Актори:

Гаррі Поттер і філософський камінь — це перший із серії фільмів про хлопчика-чарівника Гаррі та його друзів. Стрічка знята на основі однойменного роману британської письменниці Дж. К. Роулінг. Головні ролі виконали 12-річні Деніел Редкліфф, Руперт Грінт та 11-річна Емма Вотсон. У багатьох дорослих ролях знялись провідні британські актори, такі як: Меґґі Сміт, Алан Рікман, Джон Кліз та інші.

За сюжетом одинадцятирічний Гаррі Поттер, втративши своїх батьків ще в ранньому дитинстві змушений жити з дядьком і тіткою, які протягом усього життя ставляться до нього зовсім не ласкаво та водночас приділяють надмірну увагу своєму синові Дадлі.

Але, в один прекрасний момент хлопець починає розуміти, що він є володарем магічної сили. За кілька днів до свого 11-го дня народження Гаррі отримує загадкового листа, проте розлючений дядько Вернон спалює його, не давши навіть глянути. Однак, це ще не кінець, адже у ніч перед днем народження хлопчика до будинку вдирається посланець від чаклунської школи Хаґрід. Він нарешті дає змогу прочитати листа. Виявляється, що там на хлопчика чекає запрошення до «Школи Чарів і Чаклунства Хоґвартс». Поттер відправляється разом із своїм новим знайомим в школу, де буде вчитися чарівництву. Та саме з цього моменту життя хлопчика змінюється раз і назавжди. Тепер на нього і його друзів чекає багато фантастичних і навіть дивних пригод, а також таємниці і загадки які їм потрібно дізнатися в першій частині легендарної кінострічки під назвою Гаррі Поттер і філософський камінь.

Це фантастична кінострічка є ідеальним варіантом для сімейного перегляду. Адже тут, ви зможете дізнатись багато нового та поринути у світ справжніх чарів.

Дивитися трейлер онлайн: