Гаррі Поттер і в’язень Азкабану (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ⭐ IMDB: 7.9

Рік: 2004
Країна: Велика Британія, США
Режисер: Альфонсо Куарон

Актори:

Гаррі Поттер і в’язень Азкабану — це американсько-британське фентезі 2004 року, третій фільм із серії про Гаррі Поттера. Знятий режисером Альфонсо Куароном. Виконавці головних ролей залишилися незмінними, проте акторський склад другого плану поповнився відомими іменами: Гері Олдмен, Девід Тьюліс, Тімоті Сполл, Емма Томпсон і Майкл Гембон. Прем’єра відбулася 31 травня 2004 року у Великій Британії. Фільм отримав дві номінації на Оскар.

В третій частині цієї захоплюючої серії фільмів, Гаррі освоює нові премудрості чарівництва, приручає гіпогрифа Бакбика, б’ється з ховчиком і крадькома пробирається в село Гоґсміт. Разом зі своїми вірними друзями Гаррі зіштовхується з новими викликами і небезпеками. Однак, цього разу не все так просто, адже світ магів знаходиться під загрозою, тому що з в’язниці втік особливо небезпечний Сіріус Блек — той, хто зрадив батьків юного Поттера, та вбив свого друга Пітера Петтігрю. Також Сіріус Блек знищив безліч інших магів, а тепер полює за нашим головним героєм — Гаррі.

Тому, Поттер в цій частині зіштовхується зі своїми власними страхами, ворожими силами і таємницями яких він ніколи не міг уявити. Хлопець сам шукає зустрічі з вбивцею Сіріусом, щоб знайти відповіді на найважливіші питання: як найкращий друг батька міг стати зрадником? Чому Сіріус Блек вбив Петтігрю? Та чи в дійсності він полює на самого хлопця?

Фільм Гаррі Поттер та в’язень Азкабану — це неймовірні пригоди, які вражають цікавим сценарієм, грою акторів та спецефектами, що додають особливого емоційного заряду цій кінострічці. Тут ви зможете самостійно перенестись до фантастичного світу Гаррі та його друзів!

Дивитися трейлер онлайн: