Хоробре серце

Braveheart ⭐ IMDB: 8.3

Рік: 1995
Країна: США
Режисер: Мел Ґібсон

Актори:

Оскароносний фільм американського режисера Мела Гібсона про боротьбу шотландського народу можна по праву вважати одним з найкращих в жанрі історичного кіно. І це не дивно, адже в 1995 році Хоробре серце було висунуто одразу на 10 номінацій премії «Оскар», в тому числі і за найкращий фільм, в 5 із них кінокартина була визнана переможцем. До слова, в Хороброму серці знялись: Мел Гібсон, Софі Марсо, Патрік Макгуен, Кетрін Маккормак, Брендан Глісон та інші знаменитості.

Події в цій історичній кінокартині відбуваються в далекому ХIV столітті. Головним героєм фільму є Вільям Воллес — лідер шотландського народу. В дитинстві, Воллес переживав тяжкі події через численні атаки англійців, згодом подібне його спіткало уже в дорослому віці. Тоді Воллес вирішив — настав час мститись. Вождь шотландського народу отримав серйозну підтримку від своїх підопічних та від місцевої знаті. Він зі своїм військом здобував безліч перемог проти англійців, однак потім його спіткала невдача, адже хтось із близького кругу шотландського героя виявився зрадником.

Фільм Хоробре серце — це кінокартина, яка розповість вам, що таке справжній героїзм та любов до батьківщини. Головний герой фільму Вільям Воллес не зміг забути про те, як вороги кривдили його та його народ, тому боровся до останнього маючи слабке військо та будучи безсилим. «Свобода!» — лише цим словом можна описати Вільяма Воллеса.
Дивитися трейлер онлайн: