Ігри розуму

A Beautiful Mind ⭐ IMDB: 8.2

Рік: 2001
Країна: США
Режисер: Рон Говард

Актори:

Ігри розуму — це оскароносний фільм американського режисера Рона Говарда, що розповідає унікальну і захоплюючу історію про математика Джона Форбса Неша. Кінострічка була знята у 2001-му році, а в головних ролях фільму Говарда взяли участь відомі актори, серед них: Рассел Кроу (брав участь у фільмі Робін Гуд), Ед Гарріс (Аполлон-13, Шоу Трумена), Дженніфер Коннеллі (Реквієм за мрією, Темне місто), Крістофер Пламер (Дванадцять мавп), Пол Беттані (Код Да Вінчі, Месники) та інші.

Події у фільмі розгортаються навколо все того ж Джона Форбса Неша — успішного математика та викладача Массачусетського університету. Одного разу до Неша звернувся представник ЦРУ Вільям Парчер та запропонував йому хорошу посаду у структурі. В обов’язки математика входили аналіз інформації та пошуки шифру, яким, начебто, спілкувались вороги Сполучених Штатів. З кожним днем Неш все більше прогресував та покращував свої навички, принаймні так може здаватися звичайним глядачам, але все не так однозначно…

Адже далі в фільмі розгортаються зовсім нові, максимально неочікувані події, в ході яких виявиться, що робота в ЦРУ — це вигадка уяви Джона, а сам він сильно хворий і весь час живе плодами своєї уяви. Боротьба, біль, нове життя та нові відкриття — саме такими словами можна описати найепічніший відрізок кінострічки Говарда.

Фільм Ігри розуму можна по праву вважати одним із найкращих в своєму жанрі, адже тут присутні вражаючі та неочікувані повороти, які місцями можуть здаватись фантастикою, проте насправді все засновано на реальних подіях. Однак, чи зможе Неш все ж таки подолати хворобу та до чого тут Ігри розуму? — відповідь у фільмі.

Дивитися трейлер онлайн: