Мавританець

The Mauritanian ⭐ IMDB: 7.4

Рік: 2021
Країна: США, Великобританія
Режисер: Кевін Макдональд

Актори:

Мавританець — це британо-американський фільм режисера Кевіна Макдональда, заснований на реальних подіях. За основу кінострічки було взято «Щоденник Гуантанамо», який протягом всього терміну ув’язнення вів головний герой
фільму Мохаммед Ульд Салахі. В кінокартині Макдональда знялись: Тахар Рахім, Джоді Фостер, Бенедикт Камбербетч, Шейлін Вудлі, Дені Меноше та інші.

Події в фільмі Мавританець розвиваються навколо того ж самого Мохаммеда Ульд Салахі, який був засуджений на 14 років ув’язнення за рішенням американської влади. Мохаммед отримує надзвичайно серйозні звинувачення — прокурори приписують йому участь у наймасштабнішому теракті за всю історію Сполучених Штатів та тісний зв’язок зі зловмисниками. Будь-які намагання адвокатів переконати правосуддя в тому, що Ульд Салахі невинуватий — не працюють.

З рештою далі мавританець потрапляє в одну з найжорстокіших в’язниць США — Гуатанамо, де йому доводиться провести великий відрізок свого життя.
В той час, коли глядачам здається, що це кінець для Мохаммеда в справу вступають адвокат Ненсі Голандер та військовий прокурор Стюарт Коуч, разом вони починають розслідувати неоднозначну та дуже загадкову справу, в якій приховано багато таємниць.

Фільм Мавританець — це надзвичайно важка і в той же час неймовірно напружена історія невинної людини, яка змушена страждати через несправедливе правосуддя.

Дивитися трейлер онлайн: