Втеча з Преторії

Escape from Pretoria ⭐ IMDB: 6.8

Рік: 2020
Країна: Австралія, Великобританія
Режисер: Френсіс Аннан

Актори:

Втеча з Преторії — це фільм-трилер, заснований на реальних подіях, що розповідає історію про учасників режиму апартеїду в Південно-Африканській Республіці. Кінострічка була знята режисером Френсісом Аннаном в 2020-му році, а головну роль у Втеча з Преторії відіграв легендарний Денієл Редкліфф, більш відомий за ролями в Гаррі Поттер. Також крім нього в акторському складі присутні: Тім Дженкін (реальний учасник тих подій, на основі його книги було знято фільм), Натан Пейдж, Марк Леонард Вінтер, Ієн Гарт, Деніел Веббер та інші.

Події у кінострічці розвиваються в 1979 на території Південно-Африканської Республіки. Правлячий режим країни притримується максимально жорсткої політики расової дискримінації — апартеїду. Двоє білих громадян ПАР, серед яких Тім Дженкін та Стівен Лі намагаються відкрити людям правду та проводять агітацію проти злочинного режиму, який на той час залякав всю країну. За це, їх звичайно арештовують. Дженкін та Лі опинились у в’язниці Преторії, але з рішенням суду, звичайно ж, ніхто миритись не збирається.

Тоді вони залучаються підтримкою таких же невинно засуджених та задумують одну із найвеличніших авантюр в історії — втечу з Центральної в’язниці Преторії. Однак, що було далі…

Головна особливість цього фільму — це участь самого героя тих подій Тіма Дженкіна в кінострічці Втеча з Преторії, другий учасник Стівен Лі взяв участь у написанні сценарію до фільму.

Дивитися трейлер онлайн: