Основний інстинкт (1992, США)

Basic Instinct ⭐ IMDB: 7.0

Рік: 1992
Країна: США
Режисер: Пол Верховен

Основний інстинкт, актори:

Основний інстинкт – це ще одна захоплююча кінострічка, яка поєднує в собі одразу три жанри – еротичні фільми, трилер та детектив. Фільм був знятий режисером Полом Верховеном у 1992-му році. У цій кінострічці участь взяло чимало зіркових акторів, зокрема: Майкл Дуглас, Шерон Стоун, Джордж Дзундза, Джінн Тріппхорн та інші.

Сюжет

Події у цій кінострічці розгортаються навколо любовного трикутника, у якому головну роль грає детектив Нік Каррен, а також письменниця Катерина Траммел та докторка психіатрії Бет Гарнер.

Ці двоє грають доволі важливу роль, адже письменниця Катерина Траммел створює прекрасні детективні романи, тому їй необхідно зблизитися із серійними вбивцями задля того, щоб у своїх книгах передати якомога більше емоцій. Звичайно, що їй в цьому допомагає детектив Нік Каррен. Водночас, докторка Бет Гарнер веде адміністративний та психіатричний нагляд за детективом.

Обидвоє поступово починають закохуватися у сексуального детектива Каррена, внаслідок чого виникають гарячі та водночас таємничі романи.

Однак, сама кінострічка Пола Верховена має аж дві сюжетні лінії, кожна з яких відрізняється від попередньої. Зокрема, у першому випадку той самий Нік Каррен починає розслідування загадкової серії вбивств, у яких головні звинувачення якраз таких приписують письменниці Катерині Траммел.

Водночас, у другій сюжетній лінії також все серйозно. Там, інший детектив, якого звуть Мартін Нільсен підозрює ту саму докторку психіатрії Бет Гарнер у серії нерозкритих справ, що сталися в далекому минулому. Однак, невдовзі Нільсен помре, тому підозри щодо Бет Гарнер зведуться майже до нуля.

Натомість, ситуація з Катериною Траммел буде тривожити нашого головного героя фактично до самого закінчення цієї захоплюючої еротичної та детективної кінострічки.
Однак, як виявилося, у фільмі був не один трикутник, адже невдовзі ще й Роксі закохується в ту саму письменницю Катерину Траммел. Вона почне ревнувати її до детектива Каррена та намагатиметься його вбити щонайменше декілька разів. Проте, все безуспішно.

Поєднання жанрів

Фільм “Основний інстинкт” здатний тримати кожного глядача у напрузі до самого кінця протягом всього фільму. Тут поєднуються максимально цікаві жанри – еротика, детектив, трилер, що дозволяє глядачам посмакувати не лише еротичні сцени, що періодично виникають у фільмі, а й насолодитися прекрасним та водночас заплутаним сюжетом.

Дивитися трейлер онлайн: