Зелена книга

Green Book ⭐ IMDB: 8.2

Рік: 2018
Країна: США
Режисер: Пітер Фарреллі

 

Актори:

Зелена книга — це біографічний оскароносний фільм американського режисера Пітера Фарреллі, знятий на реальних подіях. Кінокартина розповідає історію про подорож джазового піаніста Дона Ширлі та його шофера на прізвисько «Тоні Балакун». В кінострічці взяли участь: Вігго Мортенсен (відомий за грою в фільмах «Володар перснів», Магершала Алі (відомий за фільмами «Голодні ігри» та «Загадкова історія Бенджаміна Баттона»), Лінда Карделліні (відома за фільмами «Месники») та інші.

Події в кінострічці Пітера Фарреллі розгортаються ще у відносно далекому 1962 році, саме в той час, коли в США популярності набирав джаз. Відомий джазовий піаніст афроамериканського походження Дон Ширлі вирушає в свій тур. Згідно з домовленістю його шофером стане Тоні Валлелонга, або ж «Тоні Балакун», який був доволі неоднозначною особистістю. Здавалось би такі різні, але водночас і однакові Тоні та Дон подорожують разом Сполученими Штатами та беруть участь в різноманітних пригодах і навіть потрапляють в небезпеку.
По дорозі вони користуються «Зеленою книгою негритянського автомобіліста» Віктора Г’юго Ґріна (саме через це фільм носить таку назву) і тільки переглянувши саму кінострічку ви зможете дізнатись всі секрети цієї книги.

Фільм Пітера Фарреллі Зелена книга — це біографічна кінострічка, яка розповість вам захоплюючу та місцями навіть унікальну історію про чорношкірого джазового музиканта та звичайнісінького шофера, які не дивлячись на всі труднощі успішно подорожували Сполученими Штатами та проходили весь цей шлях разом.

Дивитися трейлер онлайн: