Звільнення

Emancipation ⭐ IMDB: 6.2

Рік: 2022
Країна: США
Режисер: Антуан Фукуа

Актори:

Звільнення — це неймовірно захоплюючий бойовик заснований на реальних подіях, і знятий американським режисером Антуаном Фукуа за участю легендарного Уілла Сміта. Фільм розповість вам про драматичні події часів Громадянської війни в Сполучених Штатах. В головних ролях кінокартини Фукуа знялись: Уілл Сміт, Бен Фостер, Шармейн Бінгва, Гілберт Овуор, Мустафа Шакір, Стівен Огг та інші.

Звільнення — це гостросюжетна кінострічка американського виробництва, у якій ви зможете поринути в один із найскладніших періодів американської історії, а саме в період Громадянської війни 1861-1865 років. Фільм Фукуа розповість вам про чорношкірого героя Пітера, який зазнає серйозного приниження та в один момент вирішує кардинально змінити своє життя. Пітер покидає плантації, де над ним жорстоко знущались та вирушає на пошуки кращої долі.

Однак, фільм Звільнення — це не просто художня задумка режисера, адже за його основу Фукуа взяв справжню історію про тяжку долю раба-втікача на ім’я Гордон, фотографії побиття якого були вперше опубліковані в 1863 році і саме з цього моменту світ дізнався про жорстоке поводження американців по відношенню до чорношкірих рабів.

В своїй кінокартині Фукуа втілив те, що не змогли показати інші кінорежисери. Він показав, наскільки тяжко було існувати в часи, коли рабство було нормою. Однак, жага до свободи та незалежності завжди була незламною, незалежно від кольору шкіри, національності чи статі.

Дивитися трейлер онлайн: